Rrjete sociale:

twitterfacebookGoogle PlusYou Tube

Videot më të shikuara

Kush është në linjë

Gjithsej 789720

Aktualisht janë 13 vizitorë dhe asnjë përdorues në linjë

Ma`kalu bin Jesarin - radijAllahu anhu- ka thënë: 

قال رسول الله -صلى الله عليه وسلم-: العِبَادة في الهَرْجِ كهِجْرةٍ إليَّ

“Ka thënë i Dërguari i Allahut -sal-lallahu alejhi ue sel-lem: “Adhurimi në kohë trazirash është si të bësh hixhretin (emigrimin) tek Unë.” 1

Adhurimi përfshinë çdo fjalë ose vepër të cilën Allahu subhanehu ue teala e do.

Është ngjasuar me hixhretin në shpërblim sepse në kohë trazirash shumica e njerëzve janë larg adhurimeve dhe ai përson që bën adhurime në këto kohë ka shpërblim më të madh se sa kur i bën ato në kohë të tjera, gjithashtu ka mbrojtje prej Allahut subhanehu ue teala nga fitnet.

Emigruesi largohet nga vendi i kufrit në vendin islam për të ruajtur fenë e tij. Adhuruesi në kohë trazirash shpërblehet për adhurimin e tij me mbrojtje prej Allahut subhanehu ue teala nga cdo e keqe.

Përshtati në Shqip:

Muhammed Abdullahi Ebu Umer

Durrës

 


1 Transmeton Imam Muslimi